Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2022 22:08 - Скритата истина за спина
Автор: pemben Категория: Други   
Прочетен: 1456 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.03.2022 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageСкритата истина за спина Болест на хомосексуализма?
Болестта, която първоначално се смяташе като характерна за гей-обществото и употребяващите твърди наркотици, взе размерите на епидемия, от която се страхува целия свят.
Много хора станаха преносители на хив-вируса, който отслабва имунната система и евентуално води до фаталните симптоми на СПИН.
Най-засегнатия континент е Африка, но разпространението на болестта не е ограничено в някоя част на света и до ден днешен не е открито лекарство срещу нея. Достатъчен ли е „безопасният секс”?
Някои правителства опитаха да се преборят с разпространението на болестта чрез програми за здравно обучение.
Във Великобритания и в много други страни тези програми са концентрирани в пропагандирането на идеята за „безопасен секс”.
Идеята е, че СПИН е болест, която се предава по полов път и подобни предпазни мерки биха предпазили хората от заразяване.
Докато това простичко послание доведе до внушително нарастване на продажбите на компаниите, произвеждащи презервативи, никакви доказателства не говорят, че разпространението на СПИН е спряно.
Това не е изненадващо, ако погледнем фактите. Можете да се заразите и няма лечение...
СПИН е кръвно-пренасяща се болест и нейното предаване в никакъв случай не е ограничено само до полови сношения.
Всъщност инфекция с хив-вируса може да се получи и от една драскотина или ухапване от комар.
Учените също предупреждават, че поради малката си големина, вируса може да проникне през молекулярната структура на кондома, който осигурява малка защита срещу това.
За да се спре епидемията, трябва спешно да бъде открито лекарство, но вируса се видоизменя много бързо, освен това има много дълъг инкубационен период и следователно, някакво научно откритие, базиращо се на сегашните вирусни щамове ще бъде безполезно в бъдеще.
Причината за епидемията Как стана така, че изведнъж светът се изправи лице в лице срещу тази нова заплаха?
Някои казват, че СПИН е резултат от генетичен експеримент, протекъл не така, както трябва. Някои отиват по-далеч, казвайки, че болестта е изобретена, за да се контролира увеличаването броя на населението в третия свят.
Има силни доказателства, че СПИН е бил разпространен в Африка в резултат на малка кампания за ваксиниране срещу сифилис от Световната здравна организация в средата на 70-те.
Според други, докато СПИН се е развил в резултат на противоестествения начин на живот на малки групи хомосексуалисти, той бил разпространен сред населението, за да оправдае голямата сума пари, които фармацевтичните компании харчат в търсене на лечение. Залез на нашата цивилизация?
Всичките тези обяснения могат да съдържат някаква истина, но нека да разгледаме друг важен фактор в тези времена на необузданост на личното и социалното поведение, а именно: моралът.
Съвременната цивилизация достигна до погрешния извод, че е достигнала върха в човешкото развитие и може да контролира природните сили, че е имунизирана срещу всички бедствия, които могат да я засегнат.
И тогава, когато си мислехме, че всичко е под наш контрол, един малък вирус атакува имунната ни система и ни направи беззащитни.
Каква е ролята на морала? Вярващите обикновено се разсмиват, когато говорят за СПИН като болест на нашия модерен, арогантен начин на живот, в който ние мислим, че сме независими от божията воля. Мухаммед – пророкът на Исляма, Аллах да го благослови и с мир да го дари – е казал, че когато прелюбодеянието се разпространи масово в едно общество, смъртността в него ще нарасне.
И Аллах казва в Свещения Коран, че Той не променя условията за едни хора, докато те не променят своето поведение.
Вместо да се доверяваме наивно на „безопасния секс”, може би трябва да обърнем внимание на тези съвети, и да предотвратим катастрофата като променим нашето поведение.
Въпреки че модерната медицина може да ни разочарова, бъдещето ни остава в наши ръце.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pemben
Категория: Други
Прочетен: 865947
Постинги: 648
Коментари: 204
Гласове: 458
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол