Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2019 15:29 - Айети в Корана относно търпението
Автор: pemben Категория: Други   
Прочетен: 1274 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2019 15:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 2:45 -И искайте помощта [на Аллах] с търпение и молитва! Тя наистина е трудна, ала не и за смирените,
2:153 –О, вярващи, искайте помощта на Аллах с търпение и молитва! Аллах е с търпеливитe
2:155 -И непременно ще ви изпитаме с малко страх и глад, и с отнемане от имотите, душите и плодовете. И благовествай търпеливите,
2:177 - Праведността не е да обръщате лице на изток или на запад, праведността е у онзи, който вярва в Аллах и в Сетния ден, и в ангелите, и в Писанието, и в пророците, и раздава от своя имот, въпреки любовта си към него, на роднините и сираците, и на нуждаещите се, и на пътника [в неволя], и на просяците, и за освобождаване на робите, и отслужва молитвата, и дава милостинята закат; и у изпълняващите своя обет, когато са обещали, и у търпеливите в злочестие и беда, и във вихъра на битката. Те са искрените и те са богобоязливите.
2:249 -И когато Талут потегли с войските, рече: “Аллах ви изпитва с една река. Който пие от нея, той не е с мен, а с мен е онзи, който не я вкуси, също и онзи, който загребе с ръка само една шепа.” Но пиха оттам, освен малцина измежду тях. А щом я прегазиха той и повярвалите с него, – рекоха: “Днес сме безсилни пред Джалут и войските му.” А онези, които се надяваха да срещнат Аллах, рекоха: “Колко малки дружини са надвивали многобройни с позволението на Аллах! Аллах е с търпеливите.” 
  2:250 - И щом се изправиха пред Джалут и войските му, рекоха: “Господи, излей търпение над нас и стъпките ни затвърди, и ни подкрепи срещу неверниците!”
3:17 - [Те са] търпеливите и искрените, и смирените, и раздаващите, и молещите опрощение в ранни зори.
3:120 - Ако ви постигне добрина, тя ги огорчава, а ако ви сполети злина, ликуват за нея. Но ако сте търпеливи и богобоязливи, не ще ви навреди лукавството им с нищо. Аллах обгръща техните дела.
3:125 - Да, ако сте търпеливи и богобоязливи, и [съдружаващите] изникнат в ярост пред вас – тогава ще ви подкрепи вашият Господ с пет хиляди белязани ангели.
3:142 -Или смятахте да влезете в Рая, без Аллах да е изпитал кои от вас се борят и без да е изпитал търпеливите?
3:146 - И с колко пророци се сражаваха огромни множества, но те не изнемощяваха от онова, което ги сполетяваше по пътя на Аллах, и не проявяваха слабост, и не се огъваха. Аллах обича търпеливите.
3:186 - Наистина ще бъдете изпитани и в имотите, и в душите ви, и ще чуете много обиди от дарените с Писанието преди вас и от съдружаващите. Но ако сте търпеливи и богобоязливи, това е от решаващите дела.
3:200 - О, вярващи, бъдете търпеливи и надвивайте с търпение, и бъдете твърди, и се бойте от Аллах, за да сполучите!
4:25 - Този от вас, който не може да се разпростре да встъпи в брак със свободни вярващи жени, тогава с някои от вашите вярващи момичета, които десниците ви владеят. Аллах най-добре знае вашата вяра. Вие сте един от друг. Встъпвайте в брак с тях с позволението на техните господари и им дайте задължителната плата с добро. Да са целомъдрени, а не развратници, нито такива, които си взимат приятели. Ако извършат прелюбодеяние, след като се омъжат, за тях е половината от наказанието, което е за свободните жени. Това е за онзи от вас, който се страхува от грях. А да търпите е най-доброто за вас. Аллах е опрощаващ, милосърден.
6:34 - И други пратеници преди теб бяха взимани за лъжци, но търпяха да ги обвиняват в лъжа и да им причиняват страдания, докато дойдеше при тях Нашата подкрепа. Никой не може да подмени Словата на Аллах. И вече стигнаха до теб вести за пратениците.
7:126 - Отмъщаваш ни само защото повярвахме в знаменията на нашия Господ, когато дойдоха при нас. Господи наш, изпълни ни с търпение и прибери ни отдадени на Теб!”
7:128 - Каза Муса на своя народ: “Зовете за подкрепа Аллах и търпете! Земята е на Аллах. Дава я Той в наследство на когото пожелае от Своите раби, а краят принадлежи на богобоязливите.”
7:137 - И оставихме в наследство на народа, който бе потъпкван, земите и на изток, и на запад, които Ние благословихме. Сбъдна се добрата дума на твоя Господ към синовете на Исраил, защото изтърпяха. И опустошихме онова, което са направили Фараонът и неговият народ, и онова, което са въздигнали.
8:46 –И се покорявайте на Аллах и на Неговия Пратеник, и не се оспорвайте един друг, за да не се провалите и да изчезне силата ви! И търпете! Аллах е с търпеливите.
8:66 - Сега Аллах ви облекчи. Той знае, че у вас има слабост. И ако сред вас има сто търпеливи, те ще надвият двеста; а ако сред вас има хиляда, те ще надвият две хиляди с позволението на Аллах. Аллах е с търпеливите.
10:109 -И следвай, каквото ти се разкрива, и бъди търпелив, додето Аллах отсъди! Той е Най-добрия съдник.
11:11 - освен онези, които са търпеливи и вършат праведни дела. За тях има опрощение и голяма отплата.
11:49 -Тези са от вестите на неведомото, които Ние ти разкриваме. Дотогава не ги знаеше нито ти, нито твоят народ. Затова търпи! Краят принадлежи на богобоязливите.”
11:115 -И бъди търпелив! Аллах не погубва отплатата на благодетелните.
12:18 - И дойдоха с лъжлива кръв по ризата му. Рече: “Да, разкрасили са ви нещо душите ви. Но най-хубаво е да се търпи. От Аллах се търси помощ за това, което описвате.”
12:83 - Рече: “Да, разкрасили са ви нещо душите ви. Но най-хубаво е да се търпи. Възможно е Аллах да ми ги доведе всички. Той е Всезнаещия, Всемъдрия.”
12:90 - Рекоха: “Нима ти наистина си Юсуф?” Рече: “Аз съм Юсуф, а това е моят брат. Аллах ни облагодетелства. Който се бои от Аллах и търпи... Аллах никога не погубва отплатата на благодетелните.”
13:22 - и които търпят, стремейки се към Лика на своя Господ, и отслужват молитвата, и раздават скрито или явно от онова, което Ние сме им дарили, и отблъскват с добрина злината, за тях е Последната обител
13:24 - “Мир вам, че изтърпяхте! И колко прекрасна е Последната обител!”
14:5 -Вече изпратихме Муса с Нашите знамения: “Изведи народа си от тъмнините към светлината и му припомняй за дните на Аллах!” В това има знамения за всеки многотърпелив, признателен.
14:12 - И защо да не се уповаваме на Аллах,след като Той ни насочи по нашите пътища? И непременно ще изтърпим онова,с което ще ни мъчите. На Аллах да се уповават уповаващите се!”
14:21 -Всички ще излязат пред Аллах, тогава слабите ще рекат на онези, които се големееха: “Ние ви следвахме ще ни избавите ли с нещо от мъчението на Аллах?” Ще отвърнат: “Ако Аллах ни беше напътил, и ние щяхме да ви напътим. Все едно е дали ще тъжим или ще търпим. Няма за нас спасение.”
16:42 - онези, които търпят и на своя Господ се уповават.
16:96 - Това, което е при вас, секва, а което е при Аллах, е вечно. Ще въздадем Ние на търпеливите отплата по-хубава от онова, което са вършили.
16:110 - После твоят Господ... – за онези, които се преселят след своето изпитание, после се борят по пътя на Аллах и търпят – твоят Господ след това е опрощаващ, милосърден.
16:126 - И ако наказвате [о, вярващи], накажете със същото, с което са ви наказали! А ако търпите, това е най-доброто за търпеливите.
16:127 -И търпи! Твоето търпение е само с подкрепата на Аллах. И не скърби за тях, и не се притеснявай от тяхното лукавство!
18:28 - И бъди търпелив заедно с онези, които зоват своя Господ сутрин и вечер, искайки Неговия Лик! И не отмествай очи от тях, възжелавайки украсата на земния живот, и не се подчинявай на онзи, чието сърце оставяме да нехае за Нашето споменаване, и той следва страстите си, и делото му е погубено!
18:67 - Рече: “Ти не ще можеш да търпиш заедно с мен.
18:68 - И как ще изтърпиш онова, за което нямаш знание?”
18:69 - Рече [Муса]: “Ще откриеш, ако Аллах желае, че съм търпелив и не ще ти се противопоставя в нищо.”
18:72 -Рече: “Нали ти казах, че не ще можеш да търпиш заедно с мен?”
18:75 - Рече: “Нали ти казах, че не ще можеш да търпиш заедно с мен?”
18:78 - Рече: “Това е раздялата между мен и теб. Ще ти съобщя тълкуването на това, за което не можа да изтърпиш.
18:82 - А колкото до стената – тя бе на две момчета–сирачета от града и имаше под нея съкровище за тях. И баща им беше праведник. И твоят Господ поиска да стигнат зрелост и да извадят съкровището си като милост от твоя Господ. А не по своя воля го направих. Такова е тълкуването на това, за което ти не можа да изтърпиш.”
20:130 -Бъди търпелив за това, което казват, и прославяй с възхвала своя Господ преди изгрева на слънцето и преди залеза, и прославяй Го в часове от нощта и през деня, за да си доволен!
21:85 - И [спомени] Исмаил, и Идрис, и Зу-л-Кифл. Всички бяха от търпеливите.
22:35 -които, щом бъде споменат Аллах, сърцата им тръпнат, и търпеливите пред онова, което ги е сполетяло, и отслужващите молитвата, и раздаващите от препитанието, което сме им дали.
23:111 -Днес Аз ги възнаграждавам, защото бяха търпеливи. Те са спечелилите.”
25:20 -И преди теб изпращахме само пратеници, които ядат храна и ходят по пазарите. И сторихме едни от вас изпитание за други. Ще изтърпите ли? Твоят Господ е всезрящ.
25:75 -на тези ще се въздаде най-издигнатото място в Рая, защото са търпели, и там ще бъдат посрещнати с поздрав и мир.
28:54 -Тези ще бъдат възнаградени два пъти, защото са търпеливи и отвръщат на злината с добрина, и от онова, което сме им дали за препитание, раздават.
28:80 - А дарените със знанието казваха: “Горко ви! Най-доброто е наградата на Аллах за онзи, който вярва и върши праведни дела. Но ще я получат само търпеливите.”
29:59 - които са търпеливи и на своя Господ се уповават!
30:60 - И търпи! Обещанието на Аллах е истинно. И да не те разколебават онези, които не са убедени!
31:17 - О, синко мой, отслужвай молитвата и повелявай одобряваното, и възбранявай отреченото, и бъди търпелив към онова, което те сполети! Това е от решителните дела.   
31:31 -Нима не виждаш, че корабите плават по морето с милостта на Аллах, за да ви покаже Той от Своите знамения? В това има знамения за всеки многотърпелив, признателен.
32:24 - И когато бяха търпеливи, и в Нашите знамения се бяха убедили, сторихме от тях водители, напътващи според Нашата повеля.
33:35 - За мюсюлманите и мюсюлманките, вярващите мъже и вярващите жени, набожните мъже и набожните жени, искрените мъже и искрените жени, търпеливите мъже и търпеливите жени, смирените мъже и смирените жени, мъжете, раздаващи милостиня, и жените, раздаващи милостиня, говеещите мъже и говеещите жени, и целомъдрените мъже и целомъдрените жени, и мъжете, често споменаващи Аллах, и споменаващите жени – Аллах е приготвил за тях опрощение и огромна отплата.
34:19 - Но те рекоха: “Господи, увеличи разстоянията в нашите пътувания!” И угнетиха сами себе си. И ги сторихме да са предания. И напълно ги разпиляхме. В това има знамения за всеки многотърпелив, признателен.
37:102 -И когато порасна, и започна да ходи с него, той рече: “О, синко мой, сънувах, че трябва да те заколя. Какво ще кажеш?” Рече: “О, татко мой, прави, каквото ти е повелено! Ще откриеш, ако Аллах е пожелал, че съм от търпеливите.”
38:17 -[О, Мухаммед] търпи онова, което изричат! И си спомни за нашия раб Дауд – притежателя на силата! Той винаги се обръщаше към Нас
38:44 - “И вземи в длан снопче сламки, и удари с него, и не нарушавай клетвата си!” И наистина го намерихме търпелив. Прекрасен раб! Той винаги се обръщаше към Нас.
39:10 - Кажи [о, Мухаммед]: “О, Мои вярващи раби, бойте се от своя Господ! За онези, които вършат добро в този живот, ще има добрина. Земята на Аллах е обширна. На търпеливите непременно се изплаща безмерна отплата.”
40:55 -Затова бъди търпелив и ти [о, Мухаммед]! Обещанието на Аллах е истинно. Моли опрощение за своя грях! И прославяй с възхвала своя Господ привечер и в зори!
40:77 - Затова бъди търпелив [о, Мухаммед]! Обещанието на Аллах е истинно. И да ти покажем част от онова, което им обещаваме, или да те приберем, те при Нас ще бъдат върнати.
41:24 - Дори да търпят, обиталището им е Огънят. И дори да молят милост, не ще получат милост.
41:35 - Но с това са удостоени само търпеливите. С това са удостоени само щастливците.
42:33 - Ако Той пожелае, спира вятъра и тогава остават неподвижни на повърхността – в това има знамения за всеки многотърпелив, признателен
46:35 -Затова и ти бъди търпелив [о, Мухаммед], както търпяха пратениците, удостоени с твърдост, и не бързай за тези [неверници]! В Деня, когато видят онова, което им е обещано, ще им се стори, че са престояли само един час от деня. Този [Коран] е послание. А нима ще бъдат погубени други освен нечестивците?
47:31 -И ще ви подложим на изпитание, докато отличим сред вас борещите се по пътя на Аллах и търпеливите, и разкрием вестите за вас.
49:5 -А ако бяха изтърпели, докато им се покажеш, щеше да е най-доброто за тях. Аллах е опрощаващ, милосърден.
50:39 - Бъди търпелив към това, което казват, и прославяй с възхвала своя Господ преди изгрева на слънцето и преди залеза!
52:16 - Горете там и да търпите, и да не търпите, все едно е за вас! Ще ви се въздаде само за вашите дела!”
52:48 -И бъди търпелив пред повелята на своя Господ! Ти наистина си пред Очите Ни. И прославяй своя Господ с възхвала, когато ставаш!
54:27 -Изпращаме Ние камилата като изпитание за тях. Наблюдавай ги и търпи!
68:48 - Изтърпи до присъдата на своя Господ и не бъди като човека в кита, който зовеше, изпълнен със скръб!
70:5 - затова търпи с добро търпение [о, Мухаммед]!
73:10 - И бъди търпелив към онова, което говорят! И ги напускай с достойнство!
74:7 - и в името на своя Господ бъди търпелив!
76:12 - И ще ги възнагради – защото бяха търпеливи – с Градина и с коприна,
76:24 - Затова и ти [о, Мухаммед] бъди търпелив към повелята на своя Господ, и не се покорявай на никой грешник от тях, или на неверник!
90:17 - После стана от онези,които вярват и взаимно се наставлават за търпение,и взаимно се наставляват за състрадание
103:3 -освен онези, които вярват и вършат праведни дела, и взаимно се наставляват за истината, и взаимно се наставляват за търпението.
https://meal.ihya.org/kurandan-ayetler



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Ние сме православни
11.07.2019 15:50
Не сме мюсюлмани.
цитирай
2. krumbelosvet - Ние от собствен опит мислехме друго за Мохамед.
12.07.2019 08:47
Мислехме, че Мохамед нарежда на башибозуците да изнасилват и колят деца, старци и свещеници. Последните - върху олтарния камък. Да палят черкви пълни с християни. Да изколят до крак жителите на Батак, заедно с децата...
цитирай
3. pemben - Разгледайте Библията и направете ...
16.07.2019 09:18
Разгледайте Библията и направете сравнение с Корана...
Толкова общи неща има,но днешната младеж не си прави труда да понаучи нещо,а говори това,което чува около себе си-преса,интернет и обкръжаващите го
цитирай
4. pemben - Мислехме, че Мохамед нарежда на ...
16.07.2019 09:23
krumbelosvet написа:
Мислехме, че Мохамед нарежда на башибозуците да изнасилват и колят деца, старци и свещеници. Последните - върху олтарния камък. Да палят черкви пълни с християни. Да изколят до крак жителите на Батак, заедно с децата...


Никоя религия не позволява убийството и насилието.А доколкото до Батак Пратеника Мохаммед(с.а.в) няма нищо общо. Времената не съвпадат.Ако ви интересува истината за Батак:потърсете я и ще я намерите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pemben
Категория: Други
Прочетен: 861405
Постинги: 648
Коментари: 204
Гласове: 458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол